b

PHONE:         +3549874654

E-MAIL:         email@email.com

ADDRESS:      Patterson 989,NY

Lorem ipsum dolor sit amet, elit adipiscing elit. In ullamcorper
Leo, Eget euismod orci.

Image Alt

Zadelpasconsult

Hoe gaat een zadelpasser te werk

8 Onderdelen uit het consult

Klik op de onderstaande buttons voor meer informatie

1. Intake

Kennismaking met jou en je paard en informatie inwinnen over de ziektegeschiedenis en over eventuele blessures van je paard. Welke discipline wordt er beoefend, zijn er bijrijders, hoe vaak wordt er gereden per week en hoe wordt zo’n training ingevuld.

Een consult duurt zomaar 1-1,5 uur. Zorg er voor dat je hiervoor voldoende tijd vrijmaakt. Indien je een afspraak maakt, zorg er dan voor dat het paard gepoetst maar niet gezadeld klaarstaat.

2. Conformatie

De bouw van het paard wordt bekeken en eventuele afwijkingen of bijzonderheden hierin worden genoteerd. Dan volgt een rugonderzoek d.m.v. palpaties op gevoeligheden, zwellingen, spiertonus en pijnlijkheden. Deze bevindingen worden genoteerd op het rapport. Wanneer pijn of ongemak wordt geconstateerd zal het consult moeten worden uitgesteld naar een ander moment en wordt er aangeraden om je Dierenarts hierover te contacteren.

3. Meetgegevens

Het paard wordt opgemeten zodat er bij een nacontrole vergeleken kan worden in welke mate het paard lichamelijk is veranderd. Ook voor jou als eigenaar is dit een prettig gegeven bij een volgend bezoek. Zowel de buikomvang als de rug wordt hierin meegenomen. Van de rug wordt een zogenoemde template gemaakt, op vaste punten worden hiermee de contouren van de rug in kaart gebracht.

4. Controle zadel

Het zadel wordt gecontroleerd op pasvorm, ligging, rechtheid, eventuele beschadigingen en veiligheid

5. BEOORDELING ONDER ZADEL

Dan wordt er gevraagd even te gaan rijden in alle drie de gangen, zodat er bekeken kan worden hoe het paard met het zadel én de ruiter beweegt. Zo kan er bepaalt worden of het zadel goed blijft liggen en of er wel of niet iets veranderd dient te worden.

7. ZADEL AANPASSEN OF AANMETEN

Zadel aanpassen:
Het aanpassen van een zadel kan bijna altijd op de locatie. Voor herstelwerkzaamheden of het volledig vervangen van de vulling van de kussens moet het zadel mee naar de werkplaats.
Mocht het zadel niet meer passend te maken zijn, dan wordt geadviseerd om uit te kijken naar een ander/nieuw zadel.

Bij het aanmeten van een nieuw zadel wordt eerst gekeken welk model zadel het beste bij de rug van je paard past. Met behulp van de eerder genoteerde meetgegevens kan er bepaalt worden welk kopijzermaat jouw paard nodig heeft. Vervolgens kunnen er verschillende zadels getest worden. In alle drie de gangen wordt het zadel beoordeeld. Soms is het zadel uit voorraad leverbaar.

Bij maatwerk of een ander model niet op voorraad bedraagt de levertijd 4-6 maanden. Bij de aflevering van het zadel wordt de vulling aangepast op de rug van het pony of paard.

En dan een nacontrole van het nieuwe zadel. Deze is belangrijk (!) omdat nieuwe wol enorm inzakt en dat heeft invloed op de pasvorm en ligging van het zadel. Voor het maken van deze afspraak binnen 3 maanden of 20 rij-uren ben je zelf verantwoordelijk. Deze nacontrole is trouwens gratis als je bij Nova zadelservice een nieuw zadel hebt aangeschaft met een prijs boven de 2500,00 euro.

8. ZADEL APK

Het advies is om minstens 1 x per jaar het zadel te controleren op ligging en pasvorm.

Bij een jong paard of revaliderend paard wordt 2 x per jaar of meer geadviseerd.

Uitgangspunten

• Een harde, vlakke bodem
• Een droge plaats met verlichting
• Het huidige zadel en toebehoren
• Draag een goedgekeurde cap
• Plan voldoende tijd in voor het consult

De kosten voor een consult vind je hier; Tarieven

Neem contact op

VOOR HET INPLANNEN VAN EEN CONSULT

BEL SANNE 06 48 96 11 72 OF STUUR EEN EMAIL